Co oznacza DM na Instagramie?

Ile razy czytałeś lub słyszałeś termin „DM” w jakiejkolwiek sieci społecznościowej, lub treści internetowej, nie mając pojęcia, co on oznacza? Odnosi się to do prywatnych wiadomości lub bezpośrednich wiadomości. Jest to w zasadzie wewnętrzna usługa w ramach Instagrama, Facebooka, Twittera itp., która pozwala użytkownikom komunikować się ze sobą. Użycie jest dość proste, ponieważ, podobnie jak inne platformy, Instagram pozwala na wysyłanie prywatnych wiadomości.

DM co to?

DM skrót na Instagramie, lub jakiejkolwiek innej sieci społecznej, oznacza „Direct Message”. Jak sama nazwa wskazuje, odnosi się to do prywatnych wiadomości na platformie. Co można wysyłać w DM na Instagramie? Dzięki tej funkcji użytkownicy mogą wymieniać się wszelkiego rodzaju treściami, w tym filmami, zdjęciami, udostępniać materiały z innych kont, story, oraz podsyłać linki do innych kont na Instagramie. Zazwyczaj DM jest wykorzystywane do prywatnych rozmów lub, w przypadku firm, do rozwiania wątpliwości i obaw, jakie mają klienci w związku z produktami, usługami lub interesującą ich publikacją.

Jak wysyłać DM?

Pierwszą rzeczą, którą musisz zrobić, to pobrać aplikację (w przypadku, gdy jej nie masz), a następnie zalogować się na swoje konto. Gdy już to zrobisz, postępuj zgodnie z poniższymi instrukcjami:
  • Kliknij małą ikonę strzałki w prawym górnym rogu,
  • zostaniesz przekierowany do okna, w którym Instagram wyświetli Ci listę ostatnich rozmów,
  • jeśli nie widzisz żadnych wiadomości, możesz kliknąć ikonę ołówka w prawym górnym rogu, aby rozpocząć nową rozmowę,
  • wpisz nazwę użytkownika osoby, do której chcesz wysłać wiadomość DM, lub wyszukaj ją na liście znajomych,
  • kliknij na użytkownika i naciśnij „Chat”,
  • prywatne okno rozmowy otworzy się automatycznie, gdzie można wysłać tyle prywatnych wiadomości, ile chcesz.

Do kogo możesz wysyłać DM - ograniczenia

Na Instagramie, podobnie jak w innych sieciach społecznościowych, masz możliwość wysyłania prywatnych wiadomości do różnych kont:

  • Do ludzi, których śledzisz,
  • do ludzi, którzy Cię śledzą,
  • do osób lub kont, których nie śledzisz.

Jednak algorytm Insta działa tak, że warunki wysyłania i odbierania wiadomości różnią się w zależności od konta. Na przykład, te konta, których nie śledzisz lub które Cię nie śledzą, otrzymają Twoją wiadomość w osobnej skrzynce odbiorczej, dopóki nie zaakceptują odpowiedniej prośby. W przeciwnym razie wiadomość pozostanie jako „Nieprzeczytana” na Twojej liście wysłanych.

Czy ten post był przydatny?

Kliknij serduszko, aby ocenić

Średnia ocena 0 / 5. Liczba serduszek 0

Daj like jako pierwszy!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *